Klubbstugan vid Hissö båtklubb

Om Hissö Båtklubb

Hissö båtklubb är en ideell förening med ca 135 medlemmar. Båtklubben bildades 1997 och finns på Hissö i sjön Helgasjön i Växjö - ett perfekt utgångs-läge för utflykter på sjön. På bryggan finns främst mindre motorbåtar, där de största har en längt på upp emot sju meter. Bryggan och omgivningen bevakas hela säsongen, dygnet runt, av våra medlemmar.

Hur stor är bryggan?

Bryggan har 99 platser av varierande storlek, men där den största delen är anpassade för små båtar. Antalet är framtaget från en uppskattning av det antal båtar som sommaren 1997 låg runt Hissö, då initiativet till bildandet av Hissö båtklubb togs.

Hur fördelas båtplatserna?
Samtliga bryggplatser är upptagna. Om bryggplaser ställs till förfogande fördelas dessa bland de medlemmar som inför den aktuella säsongen har skickat in ansökan om att hyra, köpa eller byta plats enligt ett kösystem (läs mer om kösystemet>).

Finns det något alternativ?
Nej, inte om du vill ha din båt på Hissö. Skogs-sällskapet, som förvaltar Hissö, kommer inte att tillåta några andra båtar runt ön än de som ligger vid båtklubbens brygga. Däremot finns andra båtklubbar runt Helgasjön. Kontakta Växjö kommun för att få information om vart du kan vända dig.

> Om Hissö Båtklubb

+ Hitta hit